Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Coaching

„Svakome treba coach! Svi trebamo ljude koji će nam dati neovisnu povratnu informaciju. Tako rastemo i napredujemo.“

Bill Gates

U situaciji ste iz koje ne znate kako se izvući i krenuti dalje? Ne znate što želite, no nezadovoljni ste onim gdje se trenutno nalazite? Znate što želite, no ne znate kako to i ostvariti? Radite već duže na sebi, no nema pomaka u onom smjeru ili onom brzinom kojom želite? Coaching vam može pomoći!

U zadnje vrijeme se termin coach i coaching jako puno spominju. No, rijetko sam naišla na ispravno tumačenje uloge ove profesije, čija je popularnost sve veća. Znate li što je coaching? Kako vama coaching može pomoći?

Što je coaching?

INDIVIDUALNI COACHING je savršen proces za određivanje onoga što želite postići, te pronalazak načina da do toga najbrže i najlakše dođete.

U zadnjih nekoliko godina popularnost coachinga je snažno porasla. A uz rast popularnosti porasla je i potražnja za coachevima. Broj coacheva je porastao, a i sama specijalizacija je sve veća, pa tako postoje coachevi za karijeru, obiteljski coachevi, management coachevi, coachevi za roditelje, coachevi za financije i sl.

Bez obzira na specijalizaciju, ono što svi coachevi imaju zajedničko jest da će vam pomoći doći do željenog ishoda. Coach će vam pomoći premostiti jaz između trenutnog i željenog stanja, na način koji je za vas najbolji, uzimajući u obzir vaše vrijednosti, prioritete i širi kontekst.

coach
Coaching pomaže pronaći najbolji način dolaska do željenog stanja.

Zbog čega je coaching sve popularniji?

Zbog njegove učinkovitosti! Klijenti već nakon par sati coachinga primjećuju promjenu, što je velika motivacija za nastavak! A razlog ovakve učinkovitosti je upravo u tome što se coaching ne bavi vašom prošlošću, nego je fokus na sadašnjost i budućnosti. Sadašnja situacija i jaz između nje i željenog stanja vam govore sve što trebate znati o vašoj prošlosti. U tom jazu su ostala neka vjerovanja koja vas ograničavaju, sputavaju, sprečavaju da nastavite… A koja ćete uz pomoć coacha osvijestiti.

Kada vam treba coaching?

Uvijek kada postoji neki segment života koji nije u skladu sa željenim, coaching vam može jako koristiti, jer ćete brže stići do željenog stanja. No, ponekad ćete baš na coachingu shvatiti da ono zamišljeno željeno stanje zapravo i nije ono što vi zaista želite, i nakon osvještavanja i promjene vjerovanja usudit ćete se željeti ono što zaista želite, a onda na tome možete i poraditi.

Kako vam coaching može pomoći?

Jedna od najvećih vrijednosti coachinga je reflektiranje – pomaže vam da shvatite što ste do sada činili, mislili, vjerovali, jer to vas je dovelo do trenutne situacije. Često znamo previdjeti ili zanemariti nešto što možda čak svakodnevno činimo ili mislimo, a što nam donosi neželjeni rezultat. Kada to na coachingu osvijestite, znat ćete što trebate mijenjati. Drugim riječima, osvijestit ćete uzrokvaše situacije.

Coach će vam pomoći premostiti jaz između trenutnog i željenog stanja, na način koji je najbolji za vas.

Pravi coach vam može pomoći ostvariti i one ciljeve koje se nikad sami ne bi ni usudili postaviti.

Tek nakon što ste otkrili uzrok, možemo razgovarati o opcijama, koje je u ovoj fazi osvještavanja lakše otkriti, jer više niste „u situaciji“ već vidite širi kontekst i ideje odnosno dolazite do mogućih rješenja.

Bez obzira u kakvim se okolnostima nalazite, uvijek postoji puno više opcija i rješenja nego što se vama čini. Kada zaglavimo u nekoj životnoj situaciji, najčešće se ne radi o samoj situaciji, koliko o našem pogledu na nju i vjerovanju da nemamo izbora ili nemamo ni jednu opciju koja je za nas povoljna. No, to nikad nije točno. 

Coaching vam pomaže osvijestiti ovakve situacije: da sagledate stvari iz drugog kuta, razmišljate out of the box ili izvan vašeg uobičajenog načina razmišljanja kako biste došli do rješenja koja su najbolja za vas, a koja vam jesu dostupna, samo ih najčešće ne vidite sami.

Kada zaglavimo u nekoj životnoj situaciji, često nam se čini da nemamo izbora niti opcija koje su povoljne za nas. No, to nikad nije točno. Coaching vam pomaže osvijestiti ovakva razmišljanja kako biste došli do onih rješenja koja su za vas najbolja.

MOJ COACHING PRISTUP

Pristup koji ja osobno koristim prvenstveno je u pružanju podrške u stvaranju jasnijeg uvida gdje ste sada i gdje želite biti, te kako do toga doći na najbolji način za vas.

Naglasak stavljam na osvještavanje nesvjesnog, kao temelj rada na sebi, te usvajanje novih obrazaca razmišljanja i ponašanja u područjima u kojima niste zadovoljni.

Također, želim vam pomoći osvijestiti vaš puni potencijal, što sve zaista želite i možete, te vam pomoći da se odvažite i ustrajete u ostvarenju ciljeva, bez obzira koliko vam se činili veliki, nedostižni ili nemogući.

I posljednje, ali i najvažnije, moj pristup je usmjeren na dugoročan rezultat, odnosno dugoročnu promjenu situacije, a ne na trenutna brza i jednokratna rješenja.

Kako izgleda coaching sa mnom?

Na početku prvo razgovaramo o onome što želite postići, tj. koji cilj biste htjeli ostvariti coachingom. Na svakom sljedećem razgovoru prolazimo kroz ove točke:

  • pregled prethodno dogovorenih aktivnosti i rezultata
  • razgovor o onome što želite postići, poteškoćama koje imate na putu te kako njima upravljati
  • kratak osvrt na trenutno stanje i razumijevanje vaše situacije, trenutnih blokada i poteškoća
  • predlaganje opcija te zajednički dogovor kako nastaviti
coach, coaching
Pravi coach vam može pomoći ostvariti i one ciljeve koje se nikad sami ne bi ni usudili postaviti.

Što možete očekivati od coachinga sa mnom?

Možete očekivati potpunu povjerljivost, te slušanje s razumijevanjem i bez ikakvog osuđivanja vaše situacije, ciljeva ili akcija.

Možete očekivati da će se izazvati i preispitati vaši trenutni obrasci razmišljanja, uvjerenja i ponašanja, kako biste otkrili najbolji način za vas kojim nastaviti dalje, a koji će vas dovesti do željenih rezultata.

Možete očekivati konkretne korake, metode i akcije koje će vam pomoći da se pomaknete od vaše trenutne situacije prema željenoj. Nakon coachinga ćete imati jasnu sliku kamo idete i koji je sljedeći korak koji trebate poduzeti. Baš zato je coaching jako motivirajući!


Želite promjenu i rezonirate s ovim pristupom? Javite se!

tel. +385 1 777 4 660

email: info@dijanajuric.com

Želite coaching? Javite se!

"Super mi je kako prepoznaš samo po izrazu lica ili jednom udahu kako se tko osjeća i kako ČUJEŠ (razumiješ i bolje nego što razumijemo mi sami) ali baš svaku riječ koju netko kaže. Odlična si mi! :) Nekoliko mjeseci prije Masterminda sam osjećala da nema nekog pomaka u mom životu i da sama neću moći "pokrenuti" neki veći rast, odnosno promjenu kod sebe. Ono što mi se desilo na ovom Mastermindu je to da sam u jednom trenutku toliko jasno vidjela sebe - tko i kakva sam postala. Ne mislim da sam postala loša osoba, samo sam možda nedovoljno dobra prema sebi. Većinu toga tko sam postala postajala sam kroz godine, pod velikim utjecajem svoje okoline i najbližih. Osjećam se kao da me netko jednostavno resetirao. I sad mi je jasno da jedino trebam iskreirati sebe da budem onakva kakva želim biti. "

Nina D.

Polaznica Mastermind programa

"Super mi je mastermind prvenstveno zbog toga sto si mi sve tehnike približila na meni blisku, dostupnu, normalnu razinu. Ja sam poprilično analitična osoba koja je zazirala od meditacije misleći da je to nešto nadnaravno. I vjerovala da moraš krvnički raditi da bi preživio. Ali TI, Ti si mi dala način da vidim da se s malim stvarima i jednostavnim tehnikama može puno postići! Hvala ti od srca, pokazala si mi da stvarno mogu živjeti život kakav želim. Sada, odmah! Radujem se svakom ponovnom druženju!"

Sonja Č.

Polaznica Mastermind programa

"Kroz razdoblje coachinga izdogađale su se mnoge nevjerovatne stvari, a najdraža mi je da sam dobila posao u struci. Coaching mi je pomogao da se prisjetim koliko je život čudesan i kako svoje blagoslove ne smijemo uzimati zdravo za gotovo. Na život sada gledam kao na čudesnu i nevjerovatnu avanturu i svakim danom sve više uživam u njemu. Želim Vam da i dalje nastavite raditi svoj posao s mnogo ljubavi i entuzijazma koje sam osjetila na svakom satu!"

Goranka

Coaching klijent

"Radionica “Ojačajte samopouzdanje” meni je temelj svega i bez ovoga se ne može dalje… odnosno, vjerojatno se može, ali rezultati sigurno neće biti isti… Shvatila sam da sam sve svoje odluke zbog kojih si cijeli život predbacujem donijela iz niskog samopouzdanja koji je posljedica nevoljenja sebe. Činila sam ono što nisam željela ili nisam činila ono što sam željela. Jer sam se bojala. Jer sam mislila da nisam toga vrijedna. Da ja to ne mogu. Jer su me tako uvjerili. Na radionici mi se otkrio cijeli jedan novi svijet, nova ja. Ili, bolje rečeno, ona prava Ja koja je dugo čučala u kutu i nije se usudila pojaviti. Svima, zaista i od srca, preporučam ovu radionicu. Ovo se treba učiti u školama. Ovo treba ući u kurikulum. Ovo pišem bez imalo patetike, ovo je suština. Ja ovo svjedočim i svjedočit ću."

Erika

Polaznica radionice

"Radionica “Ojačajte samopouzdanje” bila mi je nužno potrebna. Borila sam se sa manjkom samopouzdanja jako dugo. Nakon završetka radionice, dobila sam svoje samopouzdanje nazad, ali i znatno više. Radionica “Promjena uvjerenja” bila mi je šlag na tortu. Dodatno sam uklonila svoja uvjerenja koja mi nisu služila i i upoznala način kako da ih sama detektiram. To je neprocijenjivo. "

Sonja K.

Polaznica radionice

"Radionica “Ojačajte samopouzdanje” je prapočelo svega i ona je učinila da mi se i druge stvari otvore. Usvojila sam navike, zapravo neke prijašnje promijenila koje mi nisu služile i osjećam se odlično. Svijest o samoj sebi mi se jako puno podigla da sam upravo osobi koja mi je donosila jako puno stresa prvi put rekla da nešto ne želim. Ranije je to bilo nezamislivo. To je bilo veliko oslobođenje. Beskrajno sam zahvalna što su iz mog života izašli ljudi koji su na mene negativno utjecali. Tek sad to vidim jer se osjećam oslobođeno i prvi put shvaćam da je osjećaj najvažniji, da me on vodi. Dijana, ti si žena predivne energije, prekrasnog glasa i tvoja pitanja ubodu “u sridu”. Sretna sam što ćemo se družiti još."

Iva

Polaznica radionice

"Brojne metode naučile su me kako da se sprijateljim sama sa sobom, koliko je važno čuti unutarnji glas, intuiciju. Kad bi ga misli nadglasale, stiže mail sa dnevnim zadatkom! I gle! Klikne! Metodama sam um naučila stišati. I redovito se podsjetiti da nikad nisam sama i tada nestaje moj strah. Neprocjenjivo! Još jednom HVALA od srca!"

Melita

Polaznica radionice

"Shvatila sam da je moj život u mojim rukama i nitko ne može utjecati na njega osim mene same, naravno ako im dopustim da utječu, prije sam nesvjesno dopuštala da mnogi utječu na moj život. Nema više onog straha, nesigurnosti, nervoze… Moji bližnji su vidjeli da se nešto pozitivno dešava sa mnom. Hvala ti Dijana što sam te upoznala i što si dio mog osobnog rasta. "

Dražana

Polaznica radionice

"Predavanje “Kako početi s radom na sebi” je bilo odlično! Super ste sve objasnili, jednostavno ostavite čovjeka bez pitanja jer čuje sve šta treba čuti. Ne mogu reći da sam potpuni početnik, štoviše, ali uvijek postoji nešto novo za čuti, na nečem treba poraditi i održavati neki kontinuitet, a ne zabušavati kad sve krene dobro. Sviđa mi se kojom lakoćom i jednostavnošću objasnite i obuhvatite materiju, doslovno sve bude toliko logično da se pitaš kako je moguće da se lampica nije ranije upalila. Hvala!"

Tea

Polaznica predavanja

"Ja sam oduševljena! Dobila sam odgovore na sve. I za mene osobno ovo je vrhunac. To je ono što mi je trebalo. Do sada sam se gubila. Probaj ovo, pa ono, pa opet nešto novo i u meni mix bez početka i kraja. Hvala ti još jednom! Za povišicu plaće sam ti već javila. Promjene koje sam primijetila na sebi su ogromne. Primijetili su to i ljudi iz moje okoline. A kad se ne osjećam dobro, znam to osvijestiti i prihvatiti i izaći iz toga."

Nevija

Polaznica radionice

"Želim ti se još jednom zahvaliti na predivnom predavanju „Kako početi s radom na sebi“, uživala sam i dobila sam odgovore zašto mi ne uspijeva bez obzira na svu teoriju i znanje. Ovo mi je itekako koristilo, sve sam upila i zapisala i donijela odluku i prihvatila odgovornost. Radujem se našem daljnjem druženju."

Sandra

Polaznica predavanja

"Ja sam jednostavno oduševljena sa svim tvojim radionicama pa tako i ovom o novcu. Opet si nam pokazala i dokazala da je sve u našem umu, načinu razmišljanja i uvjerenjima koja imamo, konkretno ovdje o novcu i zaradi, a ne služe nam. Meni su odmalena govorili kako novac kvari ljude, kako ga ne treba imati puno, da treba naporno raditi i mučiti se na poslu koji ne voliš da dovoljno zaradiš za život, da budem skromna itd. Na radionici sam shvatila da mi sami sebe trebamo cijeniti – svoje vrijeme, svoj trud, svoje ulaganje – da bi mogli to isto dobiti i od okoline. Pojašnjenja koja si nam dala oko štednje, i što si radimo uspoređujući se sa drugima – neprocjenjivo. Posebno mi se sviđalo što daješ primjere iz života stvarnih poznatih ljudi i naposljetku iz svog vlastitog života."

Anita

Polaznica radionice

"Ne mogu riječima opisati koliko mi je drago što sam krenula na ovu radionicu. Toliko promjena se dogodilo u mom životu zahvaljujući metodama koje sam koristila. Shvatila sam važnost zahvalnosti i sadašnjeg trenutka, zbog čega se osjećam puno bolje i opuštenije. Najveći uspjeh u ovih mjesec dana je novi posao. I to ne bilo kakav posao, nego točno onakav kakav sam željela, s radnim vremenom koje meni odgovara i u mjestu koje meni odgovara. Meni je ovaj događaj pokazao da je sve moguće, i ako svaki dan radimo na sebi rezultati će se jako brzo vidjeti."

Ivana K.

Polaznica radionice

"Nakon ove radionice desio mi se posao nakon 12 godina nezaposlenosti! Desio mi se izlazak iz moje zone komfora koji sam dugo odgađala. Za mene, možda najveća spoznaja na ovom putovanju, koja me je ujedno i iznenadila, je to što sam osvijestila koliki sam otpor imala prema novcu, a mislila sam da ga uopće na tom području nemam."

Nena

Polaznica radionice

"Ovaj program je potpuno ispunio moja očekivanja! I nadmašio!!! Ukazala mi se nova poslovna ideja, shvatila sam što želim, vratio me sebi, konačno primjenjujem metode, ma lista dobrobiti nema kraja jer uopće ne mogu biti svjesna koliko će ovo utjecati povoljno na svaku sljedeću situaciju u mom životu, samo znam da hoće… Wow!!!"

Zdenka

Klijent

"Radionica “Ojačajte samopouzdanje” dovela me do spoznaje koliko sam se bojala biti Ja. Spoznala sam tko sam sve ja, koliko ljepote i potencijala je u meni. Zaljubila sam se u sebe, u svaki moj plus, u svaki moj minus. Voljenje i prihvaćanje sebe sada mi je tako prirodno, kao što i treba biti. Potvrdu moje vrijednosti dugo sam tražila od drugih, izvana, a sada sam shvatila da vrijedim jer postojim. "

Olja

Polaznica radionice

"Koncentracija mi se znatno poboljšala. Samopouzdanje mi je puno veće. Bolja sam majka, sa lakoćom obavljam kućanske i majčinske poslove. Lako opraštam, smijem se više. Ne tješim se hranom; jedem koliko mi treba; čak i ako pojedem više, ne grizem se zbog toga; zavoljela sam svoje tijelo kakvo jest. Vrijeme koje provodim sa onima koje volim je puno kvalitetnije i češće. Imam mir u sebi, čak i u trenucima potpunog kaosa sa obavezama i kad sam okružena nervoznim ljudima. Sa lakoćom idem na posao i sve lakše obavljam poslovne zadatke Nije me strah reći što mislim i što želim; baš naprotiv; stojim iza svega što mislim i želim i kažem to sa čvrstim stavom."

Sonja

Klijent

"Na radionici “Ojačajte samopouzdanje” sam osvijestila koliko je ljubav prema sebi važna i kako je ona baza za SVE. Osvijestila sam koliko je bitan sklad sa sobom, tj. usklađivanje sa svojim odlukama da bi mogli poduzeti (inspirativne) akcije. Shvatila sam koliko je važno da sami sebe cijenimo."

Anita S.

Polaznica radionice

Dijana Juric

Dijana Jurić je performance coach, NLP master, poduzetnica s preko 15 godina poslovnog iskustva i obožavatelj pisane riječi kojom prenosi svoja znanja i iskustva na blogu.


error: Content is protected !!
Besplatne Konzultacije