You cannot copy content of this page

COACHING

U situaciji ste iz koje ne znate kako se izvući i krenuti dalje? Ne znate što želite, no nezadovoljni ste onim gdje se trenutno nalazite? Znate što želite, no ne znate kako to i ostvariti? Radite na sebi, no nema pomaka u onom smjeru ili onom brzinom kojom želite? Coaching vam može pomoći!

 

„Svakome treba coach! Svi trebamo ljude koji će nam dati neovisnu povratnu informaciju. Tako rastemo i napredujemo.“

Bill Gates

U zadnje vrijeme se termin coach i coaching jako puno spominju. No, znate li što je coaching i zašto je toliko popularan? Može li vam i kako pomoći?

 

Što je coaching?

INDIVIDUALNI COACHING je savršen proces za određivanje onoga što želite postići, te pronalazak načina da do toga najbrže i najlakše dođete.

U zadnjih nekoliko godina popularnost coachinga je snažno porasla. A uz rast popularnosti porasla je i potražnja za coachevima. Coach će vam pomoći premostiti jaz između trenutnog i željenog stanja, na način koji je za vas najbolji, uzimajući u obzir vaše vrijednosti, prioritete i širi kontekst.

 

Zbog čega je coaching sve popularniji?

 

Zbog njegove učinkovitosti! Klijenti već nakon par sati coachinga primjećuju promjenu, što je velika motivacija za nastavak! A razlog ovakve učinkovitosti je upravo u tome što se coaching ne bavi vašom prošlošću, nego je fokus na sadašnjosti i budućnosti.

Sadašnja situacija i jaz između nje i željenog stanja vam govore sve što trebate znati o vašoj prošlosti. U tom jazu su ostala neka vjerovanja koja vas ograničavaju, sputavaju, sprečavaju da nastavite… A koja ćete uz pomoć coacha osvijestiti.

 

Kada vam treba coaching?

 

Uvijek kada postoji neki segment života koji nije u skladu sa željenim, coaching vam može jako koristiti, jer ćete brže stići do željenog stanja. No, ponekad ćete baš na coachingu shvatiti da ono zamišljeno željeno stanje zapravo i nije ono što vi zaista želite, i nakon osvještavanja i promjene vjerovanja usudit ćete se željeti ono što zaista želite, a onda na tome možete i poraditi.

 

Kako vam coaching može pomoći?

 

Coach će vam pomoći premostiti jaz između trenutnog i željenog stanja, na način koji je najbolji za vas.

Pravi coach vam može pomoći ostvariti i one ciljeve koje se nikad sami ne bi ni usudili postaviti.

 

Kada zaglavimo u nekoj životnoj situaciji, najčešće se radi o našem pogledu na nju i vjerovanju da nemamo ni jednu povoljnu opciju. No, to nikad nije točno.

Coaching vam pomaže osvijestiti ovakve situacije: da sagledate stvari iz drugog kuta, razmišljate out of the box ili izvan vašeg uobičajenog načina razmišljanja kako biste došli do rješenja koja su najbolja za vas, a koja najčešće ne vidite sami.

 

 

Moj coaching pristup

 

Pristup koji koristim prvenstveno je u stvaranju jasnijeg uvida gdje ste sada i gdje želite biti, te kako do toga doći na najbolji način za vas.

Naglasak stavljam na osvještavanje nesvjesnog, kao temelj rada na sebi, te usvajanje novih obrazaca razmišljanja i ponašanja u područjima u kojima niste zadovoljni.

Također, želim vam pomoći osvijestiti vaš puni potencijal, što sve zaista želite i možete, te vam pomoći da se odvažite i ustrajete u ostvarenju tih ciljeva!

I posljednje, ali i najvažnije, moj pristup je usmjeren na dugoročan rezultat, a ne na trenutna brza i jednokratna rješenja.

 

Kako izgleda coaching sa mnom?
 

Na početku prvo razgovaramo o onome što želite postići, tj. koji cilj biste htjeli ostvariti coachingom. Na svakom sljedećem razgovoru prolazimo kroz ove točke:

  • pregled prethodno dogovorenih aktivnosti i rezultata
  • razgovor o onome što želite postići, poteškoćama koje imate na putu te kako njima upravljati
  • kratak osvrt na trenutno stanje i razumijevanje vaše situacije, trenutnih blokada i poteškoća
  • predlaganje opcija te zajednički dogovor kako nastaviti

coach, coachingPravi coach vam može pomoći ostvariti i one ciljeve koje se nikad sami ne bi ni usudili postaviti.

 

Što možete očekivati od coachinga sa mnom?

 

Možete očekivati potpunu povjerljivost, te slušanje s razumijevanjem i bez ikakvog osuđivanja vaše situacije, ciljeva ili akcija.

Možete očekivati da će se izazvati i preispitati vaše razmišljanje i ponašanja, kako biste otkrili najbolji način za vas, a koji će vas dovesti do željenih rezultata. 

Možete očekivati konkretne korake, metode i akcije koje će vam pomoći da se pomaknete od vaše trenutne situacije prema željenoj.

Nakon coachinga ćete imati jasnu sliku kamo idete i koji je sljedeći korak koji trebate poduzeti. Baš zato je coaching jako motivirajući!

Želite promjenu i rezonirate s ovim pristupom? Javite se!

Tel. +385 1 777 4 660

E-mail: info@dijanajuric.com

Želite coaching? Javite se!

NAJČEŠĆA PITANJA

Što je coaching?

Coaching je proces koji pomaže da odredite što je to što uistinu želite, te pronalazak najboljeg načina za vas da do toga najbrže i najlakše dođete.

Zbog čega je coaching sve popularniji?

Zbog njegove učinkovitosti! Klijenti već nakon par sati coachinga primjećuju promjenu, što je velika motivacija za nastavak! A razlog ovakve učinkovitosti je upravo u tome što se coaching ne bavi vašom prošlošću, nego je fokus na sadašnjosti i budućnosti.

Kako vam coaching može pomoći?

Coaching vam pomaže shvatiti što ste do sada činili, mislili, vjerovali, a što vas je sabotiralo - jer to vas je dovelo do trenutnog nezadovoljstva. Pomaže vam uzeti život u vaše ruke i bez obzira na okolnosti uvidjeti što je to što možete učiniti kako biste promijenili vašu situaciju, kako biste imali bolej rezultate u bilo kojem životnom području i bili zadovoljniji.

Kada vam treba coaching?

Uvijek kada postoji neki segment života koji nije u skladu sa željenim, coaching vam može jako koristiti, jer ćete brže stići do željenog stanja. No, ponekad ćete baš na coachingu shvatiti da ono zamišljeno željeno stanje zapravo i nije ono što vi zaista želite, i nakon osvještavanja i promjene vjerovanja usudit ćete se željeti ono što zaista želite, a onda na tome možete i poraditi.

Nisam imala posebnih očekivanja od coachinga, jer sam već prošla dosta raznih radionica, seminara itd. Međutim ovo ne liči na ništa drugo. Ovo je ono  što mi je trebalo. Jednostavno si me dovela do točke gdje sam uzela ključ u svoje ruke. Skoro pa nevjerojatno.

Toliko suptilno radiš ovaj posao da sam tek nakon nekog vremena shvatila tvoju fantastičnu snagu i profesionalnost. Nema prazne priče i gubljenja vremena, nego samo konkretno. Hvala što si me vratila sebi.

LJILJANA F.  Coaching klijentica
Coaching mi je pomogao da se suočim sama sa sobom i sa mojim dugogodišnjim uverenjima, da ih prepoznam i osvestim a da oni zatim nestanu kao i da nikada nisu bili tu, i da odmah, ali odmah posle toga svedočim drugoj realnosti koju sam dugo išcekivala i u kojoj i dalje živim i uživam od srca. JELENA P. Coaching klijentica
Kroz razdoblje coachinga izdogađale su se mnoge nevjerojatne stvari, a najdraža mi je da sam dobila posao u struci! Na život sada gledam kao na čudesnu i nevjerojatnu avanturu i svakim danom sve više uživam u njemu. Želim Vam da i dalje nastavite raditi svoj posao s mnogo ljubavi i entuzijazma koje sam osjetila na svakom satu! GORANKA Coaching klijentica
Shvatila sam da je moj život u mojim rukama i nitko ne može utjecati na njega osim mene same, naravno ako im dopustim da utječu, prije sam nesvjesno dopuštala da mnogi utječu na moj život. Nema više onog straha, nesigurnosti, nervoze… Moji bližnji su vidjeli da se nešto pozitivno dešava sa mnom. Hvala ti Dijana što sam te upoznala i što si dio mog osobnog rasta. DRAŽANA Coaching klijentica
Ja sam oduševljena! Dobila sam odgovore koji su mi trebali. I za mene osobno ovo je vrhunac. To je ono što mi je trebalo. Do sada sam se gubila. Probaj ovo, pa ono, pa opet nešto novo i u meni mix bez početka i kraja. Hvala ti još jednom! Za povišicu plaće sam ti već javila! Promjene koje sam primijetila na sebi su ogromne. Primijetili su to i ljudi iz moje okoline.  NEVIJA Coaching klijentica
Najveći uspjeh u ovih mjesec dana coachinga je novi posao. I to ne bilo kakav posao, nego točno onakav kakav sam željela, s radnim vremenom koje meni odgovara i u mjestu koje meni odgovara. Meni je ovaj događaj pokazao da je sve moguće, i ako svaki dan radimo na sebi rezultati će se jako brzo vidjeti. IVANA K. Coaching klijentica
Desio mi se posao nakon 12 godina nezaposlenosti! Desio mi se izlazak iz moje zone komfora koji sam dugo odgađala.  NENA Coaching klijentica
Coaching je potpuno ispunio moja očekivanja! I nadmašio!!! Ukazala mi se nova poslovna ideja, shvatila sam što želim, vratio me sebi, ma lista dobrobiti nema kraja jer uopće ne mogu biti svjesna koliko će ovo utjecati povoljno na svaku sljedeću situaciju u mom životu, samo znam da hoće… Wow!!! ZDENKA Coaching klijentica
Koncentracija mi se znatno poboljšala. Samopouzdanje mi je puno veće. Ne tješim se hranom; jedem koliko mi treba; čak i ako pojedem više, ne grizem se zbog toga. Zavoljela sam svoje tijelo kakvo jest. Vrijeme koje provodim sa onima koje volim je puno kvalitetnije i češće. Sa lakoćom idem na posao i sve lakše obavljam poslovne zadatke. Nije me strah reći što mislim i što želim; baš naprotiv: stojim iza svega što mislim i želim i kažem to sa čvrstim stavom. SONJA Coaching klijentica

Blog

NAJVEĆA POGREŠKA KOJU SAMI SEBI RADIMO

NAJVEĆA POGREŠKA KOJU SAMI SEBI RADIMO

Iako često spominjem da je svaka pogreška zapravo učenje koje nam je potrebno da bismo nastavili dalje u željenom smjeru, prigovaranje i bilo koja vrsta samosažaljenja je pogreška koja nas najviše sputava. Ovo sam čula na preko tisuću coachinga kao jedan od glavnih...

BIJEŠ LI BITKE KOJE NISU TVOJE?

BIJEŠ LI BITKE KOJE NISU TVOJE?

Život nam svima donosi izazove, i prirodno je tražiti rješenja. Odgovore. Prirodno je željeti ih riješiti. No, na putu traženja odgovora i rješenja ponekad odemo tako daleko da shvatimo da smo se udaljili od onoga što nam je zaista važno.

SVJESNOST JE PREDUVJET PROMJENE

SVJESNOST JE PREDUVJET PROMJENE

Postoji li nešto u vašem životu s čim niste zadovoljni ili vas uzrujava? Ako obratite pažnju na to, postoji nešto što niste osvijestili u priči koju pričate u glavi. Zašto priči koju pričate u glavi? Jer tu i nastaju svi problemi.

PRIJAVITE SE I PRIMAJTE DODATNE SADRŽAJE, POSEBNE PONUDE I NOVOSTI
DIJANA JURIC
Dijana Jurić je performance coach, NLP master, poduzetnica s preko 15 godina poslovnog iskustva i obožavatelj pisane riječi kojom prenosi sva znanja i iskustva na blogu.
INFO
Naslovnica
O meni
Blog
Kontakt
USLUGE
Radionica “Ojačajte samopouzdanje”
Mastermind
Coaching

© 2019-2020 Sva prava pridržana. Dijana Juric

NEWSLETTER

Uspiješno ste se prijavili!

NEWSLETTER

Uspiješno ste se prijavili!