Coaching

 

„Svakome treba coach! Svi trebamo ljude koji će nam dati neovisnu povratnu informaciju. Tako rastemo i napredujemo.“

Bill Gates

 

Godinama sam pručavala brojne prakse koje pomažu da se osjećamo bolje, koje nas podržavaju u postizanju željenih ciljeva, poboljšavaju učinkovitost i općenito pomažu da budemo bolja verzija nas samih.

Ništa me nije toliko oduševilo kao coaching.

ZAŠTO BAŠ COACHING?

Zato što za razliku od nekih drugih intervencija, coaching je usmjeren na budućnost – tamo gdje želite stići. A to i jest glavni razlog zbog čega težimo poboljšanju, zar ne?

Zato što je praktičan – coaching nije podučavanje niti ćete od coacha dobiti savjet što da radite i kako biste se trebali ponašati u određenim životnim situacijama. Nikako! Coaching vam pomaže da aktivirate unutarnji potencijal, dođete do rješenja, koja zatim i primjenjujete. Da, nema praznog hoda uz puno priče. Nakon svakog razgovora vama je kristalno jasno što ćete poduzeti da ostvarite željeni cilj.

Zato što nas stavlja u aktivnu ulogu upravljanja životom. Na coachingu vi niste suvozač, nego cijelo vrijeme sjedite za volanom i aktivno upravljate vašim životom. Coach je suvozač, koji vam pomaže da brže i ugodnije stignete tamo gdje želite.

Zato što mijenja vas, jer vam mijenja način razmišljanja, a to je nešto najvažnije (a nerijetko i najteže) za promijeniti.

ŠTO POSTIŽETE NA COACHINGU?

Srž mog rada je pomoći ljudima da aktiviraju potencijal u njima kako bi ostvarili željene ciljeve. No, moram naglasiti da je i samo definiranje ciljeva i vizije dio coaching programa, što me ljudi često pitaju, jer ne znaju točno što žele i misle da moraju imati unaprijed definirane ciljeve da bi došli na coaching.

Mnogi su moji klijenti uspješno pokrenuli, odnosno unaprijedili posao kojim se bave. To uvijek iziskuje unutarnju promjenu, na čemu na coachingu radimo.

Kada npr. želite utrostručiti vaše poslovanje, nije dovoljno učiniti male pomake; morate nešto radikalno mijenjati, morate postati učinkovitiji i osloboditi se nekih ograničavajućih pogleda na razvoj vašeg posla, kao i vas samih.

KADA VAM TREBA COACHING?

Uvijek kada postoji neki segment života koji nije u skladu sa onim što želite, coach vam može pomoći jer ćete brže stići do željenog stanja.

Kada zaglavimo u nekoj životnoj situaciji, najčešće se radi o našem pogledu na nju i vjerovanju da nemamo ni jednu povoljnu opciju. No, to nikad nije točno.

Coach vam pomaže osvijestiti ovakve situacije: da sagledate stvari iz drugog kuta, razmišljate out of the box ili izvan vašeg uobičajenog načina razmišljanja kako biste došli do rješenja koja su najbolja za vas, a koja najčešće ne vidite sami.

KOJI SU NAJČEŠĆI IZAZOVI NA KOJIMA RADIMO NA COACHINGU?

Zbog svog prethodnog dugogodišnjeg poslovnog iskustva, puno radim s ljudima koji imaju ili žele pokrenuti svoj biznis.

Ono na što najčešće nailazim je vjerovanje da nešto izvan njih određuje ili bitno utječe na njihov uspjeh.

Hoće li njihove usluge ili proizvodi biti traženi? Hoće li imati stabilan izvor prihoda jednom kad su se otisnuli u samostalne vode? Ono što im uvijek naglašavam i na čemu zajedno radimo je da te stvari zaista jesu u njihovim rukama.

Uspjeh nikada i nikako nije slučajan i u potpunosti je u našim rukama. Na coachingu shvate da su oni ti koji su odgovorni za njihov uspjeh te da u sebi imaju sve što im treba da bi željeni uspjeh ostvarili. A tada ga i ostvaruju.

Radimo na tome da je već u startu posao profitabilan, iako mnogi tvrde da je nemoguće, ja to redovno sa klijentima postižem. To im daje snažan vjetar u leđa za dalje, pogotovo kada im je taj posao ujedno i prvi poduzetnički pothvat.

Ponekad tema razvoja posla podrazumijeva i razvoj samopouzdanja, poboljšanja komunikacije i odnosa, promjenu limitirajućih uvjerenja i navika, te asertivno komuniciranje, tako da po potrebi na coachingu radimo i na tim temama.

No, ključna je vizija koju zajedno određujemo, a to je vizija onakvog života kakvog zaista žele imati (ne kakav misle da mogu imati), a zatim zajedno radimo na strategiji dovođenja te vizije u realnost. Nema ništa ljepše od toga 🙂

Dijana Juric

Pravi coach vam može pomoći ostvariti i one ciljeve koje se nikad sami ne bi ni usudili postaviti.

 

Želite coaching? Javite se danas i dogovorite besplatne konzultacije!

 • Veljača 2023

  Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5
  6 7 8 9 10 11 12
  13 14 15 16 17 18 19
  20 21 22 23 24 25 26
  27 28

  6. veljače 2023.

  7. veljače 2023.

  9. veljače 2023.

  13. veljače 2023.

  14. veljače 2023.

  16. veljače 2023.

  20. veljače 2023.

  21. veljače 2023.

  23. veljače 2023.

  27. veljače 2023.

  28. veljače 2023.

NAJČEŠĆA PITANJA

Što je coaching?

Coaching je proces koji vam pomaže da otkrijete što uistinu želite, te pronađete najbolji načina za vas da to najbrže i ostvarite.

Zbog čega je coaching sve popularniji?

Zbog njegove učinkovitosti! Klijenti već nakon par sati coachinga primjećuju promjenu, što je velika motivacija za nastavak!

Kako vam coaching može pomoći?

Coaching vam pomaže shvatiti što ste do sada činili, mislili, vjerovali, a što vas je sabotiralo – jer to vas je dovelo do trenutnog nezadovoljstva. Pomaže vam uzeti život u vaše ruke i bez obzira na okolnosti uvidjeti što je to što možete učiniti kako biste promijenili vašu situaciju, kako biste imali bolje rezultate u bilo kojem životnom području i bili zadovoljniji.

Kada vam treba coaching?

Uvijek kada postoji neki segment života koji nije u skladu sa željenim, coaching vam može jako koristiti, jer ćete brže stići do željenog stanja.

Blog

Od nule do vrtoglavog uspjeha: Kako od ničega stvoriti ono što želite?

Od nule do vrtoglavog uspjeha: Kako od ničega stvoriti ono što želite?

Želite pokrenuti vlastiti posao, a nemate iskustva? Znanja? Kapitala? Želite kupiti ili sagraditi vašu nekretninu ili dom iz snova, ali ne znate odakle početi ni kako do toga doći? Želite udeseterostručiti zaradu, a ne znate kako? Pročitaj više

Što niste do sada znali o uspjehu?

Što niste do sada znali o uspjehu?

Mislite da vaš uspjeh nije u vašim rukama? Mislite da nešto drugo određuje hoćete li imati kupce, hoće li prihodi rasti i vaš se posao širiti? Mogu vam se posložiti lakše ili teže okolnosti. No, ono što će odrediti vaš uspjeh na duge staze uvijek je u vašim rukama. Pročitaj više

Kako usmjeriti um? 3 pravila koja će vam pomoći

Kako usmjeriti um? 3 pravila koja će vam pomoći

Želite naučiti jednu stvar koja će učiniti najveću razliku u postizanju željenog rezultata? Naučite usmjeriti um. Kako? Evo 3 koraka koja su ključna. Pročitaj više

PRIJAVITE SE I PRIMAJTE DODATNE SADRŽAJE, POSEBNE PONUDE I NOVOSTI