Ispuni mi želju

Ispuni mi želju

Surfajući valovima života, ponekad uživamo u plovidbi prekrasnim morem, koje je taman uzburkano onoliko koliko treba biti da nam bude zanimljivo i uzbudljivo, ali ne i previše nemirno da gubimo ravnotežu. A ponekad se čini da su valovi preveliki, pa padamo i padamo, boreći se s valovima i nastojeći zadržati glavu na površini…

Želimo ugodnu plovidbu. Naravno. Kad je more premirno i ništa se ne dešava, može biti okej jedno vrijeme. No, onda ti postane dosadno. Želiš valove. Ali ne prejake ni prevelike. Nego onako “taman”. Da uživaš.

Je li moguće na taj način ploviti životnim iskustvima?

Kada shvatite da je želja za valovima vaša konstatna želja za novim, boljim, drugačijim, koje se, koliko god htjeli i pokušavali, nikad ne možete riješiti jer je u srži ljudske vrste koja se tako razvija i raste, onda joj se nećete opirati, nego je prigrliti. 

TREBAMO LI PRESTATI ŽELJETI?

Neki govore da se trebamo osloboditi od želje – jer je želja izvor sve boli, nevolje i nesreće. No, je li tako?

Koliko ste puta nešto željeli, ostvarili i uživali u procesu a onda i samom ishodu? Očito želja može biti izvor jako lijepog iskustva.

A ionako nikad ne možemo “otkazati” želju. Čak i htjeti ne željeti je isto želja, zar ne? Uvijek nešto želimo. Pa i kada to ostvarimo, odmah se javljaju nove ideje i želje – još i to, i to… e, i to isto bi bilo super... Nema kraja. Očito je tako život i zamišljen. Da želimo. Stvaramo. Gradimo. Kreiramo. Tako svijet oblikujemo. Tako se sve mijenja i razvija.

Izvor problema ili boli nikada nije u samoj želji. Želja sama po sebi je temelj rasta i donosi nam puno radosti kada slijedimo put naših želja. Ono što nam uzrokuje nevolje i bol je naša vezanost za ostvarenje želja.

A ovo je velika stvar. Kada u jednadžbu vlastite sreće ubaciš faktor koji kaže “to i to se mora ostvariti“, ili nešto treba biti drugačije, ili nešto ne smije biti ovako kako je sada… e, tada te valovi zapljusnu jer vlastito unutrašnje more uzburkavaš iluzijama koje te moraju srušiti sa daske. Jer se očito protive zakonitosti života.

Da, želi. Smiješ i prirodno je. Da, idi prema ostvarenju željenog. Ali, da i DA, uživaj u putovanju bez obzira na ishod. 

Ne samo da je najbrži i najlakši put ostvarenja željenog u nevezivanju, u uživanju u putovanju, nego jedino to i ima smisla, jer je putovanje jedina konstanta.

Sve i da dobiješ ono što želiš, sreća ne traje preduge, jer se ubrzo jave nove želje, zar ne?

NE ČINE NAS ŽELJE NESRETNIM, NEGO NAŠE VEZIVANJE ZA NJIH

Stalno ćemo ploviti prema novim vidicima. Stari i poznati bez obzira koliko lijepi bili, s vremenom dosade. A i sve da se grčevito držiš tih starih i poznatih vidika, ne možeš zaustaviti valove. Promjena koja konstantno teče životom kao valovi morem je nezaustavljiva. A ljepše je ploviti kada se prepustiš 😉

Kada se oslobodite vezanosti, sve oko vas poprima jednu novu nijansu. A vi osjećate da dišete i živite punim plućima. Slobodno surfate valovima života.

Jer temelj našeg života jest sloboda. I samo se vlastitim mislima i idejama možemo vezati za nešto izvan nas. I uvjetovati vlastitu sreću. No, uvijek kada to učinimo, padamo s daske. Da bi naučili izbaciti faktor x koji nije uvjet naše sreće. Mi smo jedini faktor u toj jednadžbi. Sve ostalo se množi i dijeli ovisno o nama…

Kakva je tvoja jednadžba?


Želite li promijeniti vaš pogled na okolnosti i situacije koje vas smetaju? Želite li naučiti kako prihvatiti i slušati sebe? Želite otkriti i promijeniti vaša ograničavajuća uvjerenja? Javite se na coaching ili neki od programa.