Savršena melodija

Savršena melodija

Sunčano zimsko jutro. Ispijam kavu uz ugodnu muziku koja dolazi iz zvučnika. Ispunjava sobu.

Vidjela sam neku sliku iz prošlosti i u tren me vratilo nazad. Znaš onaj osjećaj kada ti se život odvije pred očima? Kao film koji staviš na ubrzani Play pa gledaš.

Ali umjesto pregledavanja svakog detalja i ulaženja u analize tko-što-kad-zašto kao da je svaka slika, svaka scena slala istu poruku. “Još samo to.”

Sinoć sam gledala neki film. Komentira neka žena koja je prije bila u korporaciji a sada radi samostalno kako su stalno trčali za nečim, puno truda, rada, odricanja, fancy uredi, površni prestiž, a taj neki silni novac i nagrada kao da konstantno izmiču s horizonta. I jedino što je konstatno je utrka. Još samo to.

Još samo jedan klijent. Pa će biti okej.

Još samo da ovo riješimo. Još samo da to i to popraviš kod sebe. Pa ćeš biti okej.

Još samo da završiš faks. Još samo da nađeš posao kakav voliš i kakav te ispunjava. Još samo da nađeš partnera kakvog želiš. Još samo da kupiš stan. Još samo da otplatiš stan.

Još samo da dobiješ povišicu. Još samo da riješiš taj zdravstveni problem koji te smeta već duže.

Još samo da dobiješ dijete. Još samo da dijete krene u školu. Još samo da završi školu. Još samo da središ vrt. Još samo da nabaviš bolji auto… Još samo to.

I godine prođu. A ti i dalje mantraš istu mantru. Još samo to.

 

Još samo što? I što kad se desi “to”? Što onda? Onda ćeš biti konačno na miru, sretan… ili što? Ne, nećeš. Onda će doći novo “još samo to”.

Kažu da sve što imamo je sada. Pa i logično je nekako. Jučer nemam i ne mogu ništa s njim. Postoji samo u mojoj glavi. Ni sutra nemam. Osim u glavi. Ono što stvarno imam je sada.

I sve dok je moje sada ispunjeno sa “još samo to”, to ću i imati. “Još samo to” će i biti jedina konstanta. 

I tako me misao vrati na muziku. Osjetim laganu veselu melodiju koja je ispunila cijelu prostoriju. Uživam u svakom novom zvuku koji čujem i koji se stapa s prethodnim. I sljedeći s ovim. U savršenu melodiju.

Pa zar nije i život takav? Savršena melodija. Gdje se svaki novi trenutak savršeno spaja s prethodnim, i sljedeći s njim. Uživaš li u melodiji? Ili s nestrpljenjem čekaš “još samo jedan ton”?


Želite li promijeniti vaš pogled na okolnosti i situacije koje vas smetaju? Želite li naučiti kako prihvatiti i slušati sebe? Želite otkriti i promijeniti vaša ograničavajuća uvjerenja? Javite se na coaching ili neki od programa.