fbpx
traži
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Sklad sa sobom? Dobro zvuči, zar ne? Nekad mi nije bilo previše jasno što to znači. Uskladiti neke misli, odluke i sl.? Uskladiti ponašanje i izbore sa željama?

Kada me put doveo do dubljeg istraživanja sebe i drugih, do spoznaja o mislima i emocijama, do spiritualnog dijela nas, koji je neizostavan ako želiš stvarno razumjeti sebe i druge, tada sam počela shvaćati što sklad sa sobom znači.

Mnogi možda već odavno znaju o čemu pričam. No, malo teže je taj sklad i postići. Uvijek je lakše savladati teoriju nego praksu. Zanimljivo, kad je riječ o skladu sa sobom, on ne poznaje nikakvu teoriju. On i jest samo praksa. I tako su moji prvi koraci prema sebi bili čista praksa. Primjena spoznaja do kojih sam dolazila.

ŠTO ZNAČI “SKLAD SA SOBOM” I KAKO GA POSTIĆI?

Često na radionicama podsjećam da je u svima nama neograničen izvor potencijala. Neograničeni resursi koje samo treba aktivirati. Neograničene mogućnosti… Doći u sklad sa sobom znači doći u kontakt s tim morem potencijala.

Kada ste u skladu sa sobom, vaša perspektiva se širi, svjesni ste ogromnog potencijala u sebi koji se istovremeno prelijeva iz vas u svijet oko vas. I daje svijetu jednu novu nijansu. Mogućnosti. Nade. Ideja. Vizije.

Tako sva kreacija i nastaje. Iznutra prema van. Ljudi koji su se uskladili sa sobom, sa svojim vlastitim potencijalom i dozvolili da ih nevidljiva ruka intuicije vodi, naslikali su najljepše vizije. I prosuli ih po svijetu. To su pravi stupovi sklada. Podsjetnik svima nama. I njima samima.

Jer da, sklad sa sobom se može izgubiti. Možda i lako. Ali, lako ga je i vratiti.

EMOCIJE NAM POMAŽU DA SE VRATIMO U SKLAD SA SOBOM

Čini mi se da je čitav svijet osmišljen na način da nas vraća u sklad sa sobom. Jer, kad izađeš iz te zone, sve se čini teže, tvoja perspektiva je jaaako ograničena, nema rješenja, svugdje nešto nedostaje… S takvom perspektivom sve izgleda drugačije, teško.

Naše emocije uvijek rade za nas. I nije fer negativne emocije zvati negativnima. One su naš saveznik. Neugodne jesu, jer kako bi inače znali razliku između pravog puta i onog krivog da su sve uvijek samo ugodne? No, i jedne i druge nas podržavaju. 

I baš te negativne emocije koje osjetiš kad si izvan vlastitog sklada te usmjeravaju. Da se vratiš. Da se sjetiš formule. Iznutra prema van. I da je samo i jedino to uvijek rješenje.

Ali ok je i izaći iz sklada sa sobom. Tada i povratak poprimi jednu drugu nijansu. Jače zasjajiš. I tu su trenutci kada ti je kristalno jasna svrha bilo kakvog pada ili izazova. Jer u skladu sa sobom i one imaju širu svrhu.

SKLAD NASTUPA KADA PRESTANE UNUTARNJA BORBA

I kako još doći u sklad sa sobom? Umjesto trenutne životne situacije promatraj širi kontekst!Proširi perspektivu. Iako ti ona možda u ovom trenutku nije dostupna, samo podsjećanje na to da postoji viša, šira perspektiva otvara ti prostor za njeno primjećivanje. I to je korak naprijed prema skladu.

Sklad se ne može forsirati. On je u smjeru suprotnom od većeg otpora. On se postiže opuštanjem i prepuštanjem. Jer, čemu se i možeš opirati a da to nisi ti? Iako se čini da nam neke okolnosti donose otpor, zapravo je on uvijek u nama. Opiranje situaciji je opiranje sebi. Okolnosti su tu prilično ravnodušne. Neutralne. Sve je to igra (ili borba) između tebe i Tebe. A kada prestane borba, nastupa sklad.


Želite li promijeniti okolnosti i situacije koje vas smetaju? Želite pronaći način kako ostvariti ono što želite na zabavan način? Javite se na coaching ili neki od programa.

NEWSLETTER

Uspiješno ste se prijavili!

NEWSLETTER

You have successfully signed up!