traži
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Obično kada “zaglavimo” u nekoj situaciji ili životnoj fazi, čini nam se da nema načina. Čini se kao da smo sve pokušali, ali jednostavno ne ide. Često tada ljudi kažu: “Sve sam pokušao/la!” I stvarno se čini tako. Jer iz našeg kuta gledanja ne vidimo rješenje. Ne vidimo način.

ŠTO UČINITI KADA ZAGLAVIMO U NEKOJ ŽIVOTNOJ SITUACIJI?

Što onda učiniti? Ako čak i milimetar pomaknemo naš kut gledanja, otvara se pred nama malo drugačija slika mogućnosti, zar ne? Otvaraju se nova rješenja i načini. Jedan od najvećih benefita coachinga definitivno je u tome što pomaže doći do NOVIH rješenja, drugačijih opcija, o kojima možda nikada niste razmišljali niti biste ih se sami sjetili. I upravo u tome leži rast.

Kada te trenutna situacija potiče (ili grublje rečeno tjera) da se pomakneš, ako se želiš osjećati bolje, ako se želiš izvući iz situacije, tada dolaziš do novih rješenja. Onih koja ti unutar stare perspektive nisu bila dostupna. Tu je sva igra života. Ili ono što neki zovu izlazak iz zone komfora.

Ovaj proces pomaka perspektive je za mnoge težak jer ne dolazi iz uma. Kao što je Dispenza jednom rekao, um nudi rješenja samo iz poznatog – a to je prošlost. Ideje dolaze iz kreativnog dijela nas. A tako i nova rješenja. Pa dođeš do (drugog) načina.

Ponekad ovakve situacije rješavamo s lakoćom. No, ponekad u njima duže zaglavimo. U čemu je razlika? Uvjerenja, naravno! Kada trenutnu perspektivu, a time i trenutnu situaciju podržavaju snažna uvjerenja, puno teže je napraviti pomake. No, kada ih napravimo, i učinak je puno veći. I dobrobit se prelijeva često puno šire od same situacije koja je potaknula promjenu.

PROMJENOM PERSPEKTIVE DO RJEŠENJA


No, kako učiniti taj pomak? Za bilo kakvu promjenu i čak milimetarski pomak potrebna je određena doza energije. Kada se osjećamo loše često nemamo puno energije za promjenu. Zato ima smisla onaj savjet “Ignoriraj problem”. Ne mislim da treba vječno nešto ignorirati i čekati da nekim čudom nestane, nego ostaviti tu temu, otići prošetati, vježbati, ili raditi nešto drugo što nas zabavlja kako bismo podigli razinu energije, a time i osvježili perspektivu. I tada se obično ukaže način.

Jer da, (drugi) način uvijek postoji. Pitanje je vjerujete li da ga možete pronaći? Ili možda bolje da pitam: Želite li napraviti taj maleni pomak kako bi način pronašao vas?


Želite li promijeniti vaš pogled na okolnosti i situacije koje vas smetaju? Želite otkriti i promijeniti vaša ograničavajuća uvjerenja? Javite se na coaching ili neki od programa.

 

PRIJAVITE SE I PRIMAJTE DODATNE SADRŽAJE, POSEBNE PONUDE I NOVOSTI

© 2019-2020 Sva prava pridržana. Dijana Juric

NEWSLETTER

Uspiješno ste se prijavili!

NEWSLETTER

Uspiješno ste se prijavili!