Voliš li život?

Voliš li život?

“Voliš li život? Onda nemoj tratiti vrijeme jer je od vremena sastavljen život.” (B.Franklin)

Sjećam se jednom, kada sam bila baš down, u nekom lošem raspoloženju, i prilično nezadovoljna sobom i svijetom oko sebe, u jednom trenu sam se pitala, onako u polu-očaju: “Pa dobro zašto? Zašto je sve ovo ovako? Što ja to ne znam? Što ja to ne razumijem?”

I onda mi sine, onako k’o iz vedra neba: “Voliš li život?” Omg! Ostala sam sleđena i u istom trenu se osjetila jako malom pred tom velikom misli – pitanjem koje se prostrlo ispred mene.

 

ZAVOLI ŽIVOT

Zavoli život. To je bila poruka. Pa i nema smisla drugačije. Čemu živjeti ako ćeš se opirati svemu oko sebe? Čemu živjeti ako se opireš samom životu? Kako ti može biti dobro? Nikako!

A kao što vam je vjerojatno poznato, kada nekoga voliš, voliš njegove pluseve i minuse, a najviše pažnje pridaješ onome što ti se sviđa. Pa zar ne bi onda i sa životom trebalo biti isto? Zavoli sve u vezi života, a pažnju daj onome što ti se sviđa. I onda vidi što će se desiti. Pa mi javi 🙂

Što mislite, kako se ponaša netko tko voli život? Kako se osjeća? I kako se život ponaša prema njemu? A kako se vi ponašate? Eto odgovora.

Nekako mi se čini da nas život uvijek podržava u svemu, pa i u odbacivanju njega samoga. Tolika je naša sloboda. Sloboda volje. 

Kada ne volimo i ne cijenimo život, ne dopuštamo si uživati u njemu. A život bez radosti i ispunjenja, život koji se ne živi punim plućima je kao da ideš na put predivnim krajolicima, ali se cijelo vrijeme voziš u tunelu. Tunelu vlastitih misli, osude, otpora, negodovanja… I od zidova tunela tih misli ne propuštaš ni svjetlo dana, ni ljepotu krajolika.

Ima li svjetla na kraju tunela? Ima. Zapravo na svakom koraku postoji izlaz. A lozinka je “zavoli život”.


Želite li promjeniti vaš pogled na okolnosti i situacije koje vas smetaju? Želite otkriti i promijeniti vaša ograničavajuća uvjerenja? Javite se na coaching ili neki od programa.