fbpx
traži
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

“Voliš li život? Onda nemoj tratiti vrijeme jer je od vremena sastavljen život.” (B.Franklin)

Sjećam se jednom, kada sam bila baš down, u nekom lošem raspoloženju, i prilično nezadovoljna sobom i svijetom oko sebe, u jednom trenu sam se pitala, onako u polu-očaju: “Pa dobro zašto? Zašto je sve ovo ovako? Što ja to ne znam? Što ja to ne razumijem?”

I onda mi sine, onako k’o iz vedra neba: “Voliš li život?” Omg! Ostala sam sleđena i u istom trenu se osjetila jako malom pred tom velikom misli – pitanjem koje se prostrlo ispred mene.

 

ZAVOLI ŽIVOT

Zavoli život. To je bila poruka. Pa i nema smisla drugačije. Čemu živjeti ako ćeš se opirati svemu oko sebe? Čemu živjeti ako se opireš samom životu? Kako ti može biti dobro? Nikako!

A kao što vam je vjerojatno poznato, kada nekoga voliš, voliš njegove pluseve i minuse, a najviše pažnje pridaješ onome što ti se sviđa. Pa zar ne bi onda i sa životom trebalo biti isto? Zavoli sve u vezi života, a pažnju daj onome što ti se sviđa. I onda vidi što će se desiti. Pa mi javi 🙂

Što mislite, kako se ponaša netko tko voli život? Kako se osjeća? I kako se život ponaša prema njemu? A kako se vi ponašate? Eto odgovora.

Nekako mi se čini da nas život uvijek podržava u svemu, pa i u odbacivanju njega samoga. Tolika je naša sloboda. Sloboda volje. 

Kada ne volimo i ne cijenimo život, ne dopuštamo si uživati u njemu. A život bez radosti i ispunjenja, život koji se ne živi punim plućima je kao da ideš na put predivnim krajolicima, ali se cijelo vrijeme voziš u tunelu. Tunelu vlastitih misli, osude, otpora, negodovanja… I od zidova tunela tih misli ne propuštaš ni svjetlo dana, ni ljepotu krajolika.

Ima li svjetla na kraju tunela? Ima. Zapravo na svakom koraku postoji izlaz. A lozinka je “zavoli život”.


Želite li promjeniti vaš pogled na okolnosti i situacije koje vas smetaju? Želite otkriti i promijeniti vaša ograničavajuća uvjerenja? Javite se na coaching ili neki od programa.

 

NEWSLETTER

Uspiješno ste se prijavili!

NEWSLETTER

You have successfully signed up!