fbpx
traži
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Danas sam objavila na društvenim mrežama jednu misao: “Najviše nas pogađa kada uspoređujemo život sa onim kakav on mislimo da treba biti.” I shvatila da se o tome da reći puno više…

Često se zapetljamo u raznoraznim konceptima i idejama. I ništa loše u njima sve dok nam služe.  No, nekako mi se čini da je tanka granica između ideje ili koncepta koji nam služi i pokušavanja stavljanja života i svega što nas okružuje u baš taj jedan koncept. Ne ide!

ŽIVOT JE PUNO VIŠE

Život je puno više od toga. Ne možeš ga staviti u okvire a da ti prije ili kasnije ne postane tijesno. I onda te tvoj loš osjećaj tjera na rješenja. Gdje su rješenja? Držati se još čvršće poznatih ideja? Držati se vlastitih (ili usvojenih) pravila? Držati se čvrsto slike o životu kakav misliš da treba biti? I pokušavati je utisnuti u realnost?

Iako je ideja kreiranja vlastite realnosti zanimljiva mnogima, a i sve popularnija, ono što često promiče u shvaćanju te ideje je prihvaćanje života i svega što on donosi. Kako ćeš inače dobiti više? Ili prema principima zakona privlačenja, kako ćeš dobiti ili privući nešto bolje ako nisi već sad – dobro? A već sad možeš biti dobro ako se ne opireš životu, zar ne?

Pokušaji stavljanja cijelog  životnog iskustva u jedan okvir uvijek se nekako obije o iluzije o tome kako bi trebalo biti. 

Da nešto treba biti drugačije, bilo bi. Prema tome, ne treba. Treba biti tako kako jest. Sada. I da, naravno da je realnost promjenjiva. Pa i ovo sada će se promijeniti.

Koja korist od promjene trenutne situacije ako ti iznutra ostaješ isti? I sutra ćeš opet biti okružen nekom novom realnošću, nekom možda malo, možda puno drugačijom životnom situacijom. I opet ćeš i tu situaciju mjeriti prema vlastitim idejama o tome kakva bi ona trebala biti. 

Ne kažem da ne trebamo imati nove ideje. Nego shvatiti da jedno ne isključuje drugo. I jedino s pomirenjem s onim što jest i suradnjom s onim što imaš možeš i realizirati te ideje.

ZA SREĆU TREBA MALO

Za sreću je potrebno malo! Da, malo. Ne treba stići u tu neku točku u budućnosti gdje život izgleda po tvojoj mjeri. Jer život već jest po tvojoj mjeri. No, znaš li koja je tvoja mjera? 

I u ovoj situaciji, kakva god ona bila, možeš pronaći razlog za sreću. Kao i u svakoj drugoj. A možeš pronaći i razlog za nezadovoljstvo. I u ovoj. I u onoj. I onda kada ti se ostvare svi snovi i život bude u onoj točki gdje je najsličniji tvojim idejama o njemu.

Budi. Da bi mogao činiti. Da bi mogao imati. Uvijek ide tim redoslijedom. A mi često krećemo naopako. Daj mi da imam, da bih mogao činiti, da bih mogao biti. Ne ide. A znaš zašto? Jer život je krojen po tvojoj mjeri.


Želite li promijeniti okolnosti i situacije koje vas smetaju? Želite pronaći način kako ostvariti ono što želite na zabavan način? Javite se na coaching ili neki od programa.

NEWSLETTER

Uspiješno ste se prijavili!

NEWSLETTER

You have successfully signed up!