Misao koja mi je pomogla u teškoj situaciji

Misao koja mi je pomogla u teškoj situaciji

 

Postoji misao koju dobro pamtim, jer je bila prekretnica u jednoj fazi mog života:

“Točno si tu gdje trebaš biti.”

Sjećam se koliko mi je ova misao značila kada sam bila u teškoj situaciji. Uvjerena da sam “zalutala” i skrenula sa svog puta.

 

MISAO DA SAM NA KRIVOM PUTU ME VODILA SVE DUBLJE U OČAJ

Osjećala sam nezadovoljstvo, zbunjenost i nemoć da se iz tog mjesta izvučem. Činilo mi se da sam otišla krivim smjerom i da sam na pogrešnom mjestu.

Činilo se i kao da nema smisla vraćati se natrag na raskrižje i odabrati drugi pravac, jer sam već predaleko otišla.

Nezadovoljstvo u meni se s vremenom sve više gomilalo, a nakon nekog vremena i nemoć.

Osjećaj da si na pogrešnom mjestu, da su godine prošle, stvari se desile i da sad više nema smisla vraćati se natrag te dovede u takvu zaglavljenost.

Sve se više u tebi gomila otpor prema onome gdje si, a ne daješ si dozvolu da pronađeš put i način da to promijeniš, pa makar i da kreneš ispočetka.

 

TOČKA PREOKRETA: MISAO KOJA MI JE POMOGLA PRIHVATITI

Kada sam u sebi osjetila ovu misao – da sam zapravo na pravom mjestu, da ništa nije bilo pogrešno i da je BAŠ SVE do sada bilo kako je i trebalo biti, osjetila sam ogromno olakšanje.

Sjećam se da sam u jednom od mojih prvih tekstova na blogu pisala o toj rečenici i rekla kako je ona bila moja “čarobna pilula”: čim je pomislim, odmah mi bude bolje.

 

ZAŠTO MI JE BILO BOLJE?

Zato što  mi je spoznaja da sam točno tu gdje trebam biti pomogla prihvatiti da je mjesto gdje sam sada najbolje mjesto za mene.

Ne neko zamišljeno, idealno mjesto u mojoj glavi.

Nego baš ovo ovdje. Postoji razlog zašto sam baš tu.

To nije laganje sebe. Nije uvjeravanje u nešto u što znaš da ne možeš povjerovati jer dobro znaš da nije istina.

Nego je to spoznaja da sam baš i trebala odabrati taj put i doći na to mjesto da bih imala iskustvo i rast koji će mi pomoći da dođem do onoga što želim.

Kada sam to osvijestila, blokada je nestala, a ja sam se počela kretati prema onome što želim. I uskoro došla na mjesto na kojem sam željela biti.

 

OD JEDNE MISLI DO POTPUNO DRUGAČIJEG ŽIVOTA

Od tada je prošlo puno vremena, više od 15 godina, a ja se nisam nikad više vratila na “pogrešno mjesto”.

Stvari su se  promijenile značajno na bolje.

Puno sam brže i uz više radosti napredovala prema željenim ciljevima. Nisam više gledala na stvari tako crno-bijelo i nepromjenjivo. I baš mi je ta fleksibilnost pomogla da na putu prema svojim ciljevima uživam u životu puno više.

Stvari puno više rade za nas nego što to mi vidimo ili želimo priznati.

To što ti je poznata destinacija gdje želiš stići i što želiš ostvariti NE ZNAČI da ti je poznat i najbolji put za tebe do te destinacije.

 

NAJBOLJI PUT NIJE “SAVRŠEN” PUT

Koji je put najbolji? Ovaj na kojem si sada! Jer ti daje najbolju poziciju da se usmjeriš i stigneš baš tamo gdje želiš biti.

Bez obzira koliko trenutna situacija bila izazovna, postoji razlog zašto kroz nju prolaziš. Potrebna su ti iskustva iz nje.

Nisi na pogrešnom mjestu. Ono ne postoji u stvarnosti (samo u našim glavama 😀 ).

Tvoja trenutna pozicija je za tebe najbolja, jer ti pomaže da se pripremiš za ono što želiš.

Nakon mog ubrzanog napretka, mnogi u mom okruženju su htjeli biti na mom mjestu. Ali nisu htjeli proći put koji sam prošla.

I baš tu je catch 😉 Ne možeš preskočiti put. Ne možeš zaobići lekcije i iskustva i teleportirati se na željenu destinaciju. Potrebno je usvojiti učenja iz trenutne situacije.

Pridruži mi se na programu 90 dana do rezultata i pomoći ću ti da usvojiš potrebne promjene i da točno iz mjesta gdje si sada dođeš tamo gdje želiš biti.

Saznaj više i prijavi se ovdje: Program “90 dana do rezultata”