Cijena je odraz uvjerenja

Cijena je odraz uvjerenja

Cijena je odraz uvjerenja, a ne tržišnih kretanja!

Jesi li zadovoljan/zadovoljna cijenom koju naplaćuješ ili plaćom koju dobivaš? Ako si kao većina poduzetnika, pa i zaposlenika, odgovor je ne. Želiš više, i znaš da se podcjenjuješ.

Koji je razlog ovome? Odnosno, ono još bitnije, kako doći do toga da počneš naplaćivati u skladu s onim što želiš i vrijediš, a ne u skladu s onim što (misliš da) prolazi na tržištu?

 

DIZANJE CIJENE JE NUŽNO ZA OPSTANAK TVOG BIZNISA (ILI KARIJERE)

Ono što je temelj i bez čega ne možemo pričati o cijenama jest vrijednost koju daješ putem usluga koje pružaš.

Ako si dobar (stvarno dobar!) u onome što radiš, pružaš vrhunsku uslugu, odnosno vrijednost klijentima, onda i cijena to mora odražavati, ako želiš opstati na tržištu.

Zašto? Zato što je za vrhunsku uslugu potrebno puno više (ulaganja, vremena, edukacije, posvećenosti, odmorenosti, koncentracije… itd), nego za prosječnu uslugu.

Ili ćeš doživjeti potpuni burn-out i izgorjeti, jer će te niža cijena primoravati da radiš s većim brojem klijenata, nego što realno možeš, da i dalje nastaviš pružati vrhunsku uslugu, ili ćeš nešto mijenjati. A to je najčešće pad kvalitete usluge, čime rušiš vlastito poslovanje ili svoju cijenu na tržištu.

Ili ćeš dignuti cijenu. Trećeg nema. (ako pričamo o uslužnom biznisu malog poduzetnika).

 

CIJENA JE ODRAZ TVOJIH UVJERENJA

Cijena koju tražimo i naplaćujemo za naš rad i usluge ima puno više veze sa uvjerenjima koja imamo, nego s tržišnim kretanjima. Dokaz tome su i ogromni rasponi cijena u istim sektorima koji pružaju istu vrstu usluga.

Ako uzmemo u obzir prethodno, a to je vrijednost odnosno vrhunska kvaliteta usluge koju pružaš, jedino što ti stoji na putu prema višoj cijeni su tvoja uvjerenja.

Preispitaj ih!

Pitaj se: Zbog čega ne naplaćujem više? Zašto nisam najskuplji na tržištu?

Odgovori na ova pitanja pokazat će ti u kojem smjeru dalje treba raditi.

Svakodnevno radim s klijentima koji mijenjaju svoja uvjerenja i mindset, odnosno način razmišljanja, i mogu sa sigurnošću reći da uvjerenje nije isprika da ostaneš na mjestu na kojem ne želiš biti.

Možeš ga promijeniti!

Želiš moju pomoć da postigneš ubrzanje i dođeš do željenih rezultata? Program 90 dan do rezultata će ti pomoći. Saznaj više i prijavi se ovdje: Program 90 dana do rezultata