Odustajem od borbe

Odustajem od borbe

Odustajem od borbe. Čemu ovaj naslov, možda se pitate? 🙂 Zapravo sam htjela staviti naslov jedne pjesme Tine Turner (“I don’t wanna fight”), koju sam malo prije čula.

Podsjetila me na jednu situaciju davno, davno, kada sam jednog dana došla doma, umorna i iscrpljena, i kada je ta pjesma bila upravo ono što mi je u tom trenu trebalo.

Tako mi je “sjela”, da i dan danas pamtim taj trenutak.

Tada sam vodila neke borbe mjesecima… i baš sam bila iscrpljena. Nisam pojma imala što zapravo radim, nisam znala neke stvari koje znam danas, i mislila sam da se treba boriti. 

Borba je ostavila traga, a moja mi je intuicija očito došapnula putem ove pjesme što je najbolje za mene. Slušala sam pjesmu i osjećala neko čudno olakšanje.

 

ODUSTAJEM OD BORBE – REKLA SAM…

 

Nije me briga tko je u pravu i tko je u krivu, nije me briga koga treba okriviti… Vrijeme je za otpuštanje (“This is time for letting go.”) Tako nekako kaže pjesma, a meni je sa ovim letting go otvarala nova vrata, za nove početke, nove mogućnosti. Odustajem od borbe!

Shvatila sam da se više ne želim držati prošlosti, da ne želim više voditi besmislene razgovore, borbe, rasprave… i sve to što sam tada vodila. Znala sam da mi jedini dobar osjećaj donosi puštanje, otpuštanje, prepuštanje…

To su sve riječi suprotne od kontrole, koja mi je tada bila neizmjerno važna, jer sam htjela i nastojala utjecati na svoj život kontrolirajući ga, i tamo gdje mogu i tamo gdje ne mogu.

 

ŠTO MOGU KONTROLIRATI?

 

Kad se uhvatite kontroliranja onog što ne možete kontrolirati, onda stvari postanu zanimljive.

No, kako u svemu postoji sigurno zrno dobroga, samo je pitanje vidimo li ga mi ili ne, tako mi je to iskustvo pokazalo da nešto ne štima kod te silne borbe.

“Odustajem od borbe!”, rekla sam.

Pustila sam. Ne znajući što time radim. Danas znam da je to bila dobra stvar. Znam i da osjećaj olakšanja znači da je korak napravljen u željenom smjeru. Tada nisam znala. Nisam znala kakav će mi ishod puštanje donijeti. I nije me bilo briga. Više.

Htjela sam olakšanje. Htjela sam mir. Htjela sam se osjećati bolje. I eto, dođe ta pjesma, ja je poslušam, i gle, osjećam se bolje. I jednostavno krenem dalje. It’s time for letting go. Pa da. Vrijeme je. 

Vodite li vi trenutno neku borbu? Da li ste se zapetljali u pokušavanju kontroliranja onoga što je izvan vaše kontrole? Možda ste već i iscrpljeni od nekih borbi koje već dugo vodite? Pustite. Otpustite. Možda je vrijeme za to.

Poslušajte pjesmu. Recite sebi: “Odustajem od borbe.” i primijetite kako se osjećate…

Otpuštanje nečega iz čvrstog stiska ruku uvijek ostavlja prostora za nešto novo. I još nešto ekstra energije koju ste prije ulagali u taj čvrsti stisak. A zapravo se ništa stiskom ruke ne zadržava. Sve što nam treba i pripada ima se puštanjem.

 

Ne treba nam borba da stignemo do rezultata. Što više, ona nam više šteti nego pomaže da do njega dođemo.

Ako želiš bez borbe doći do željenih rezultata, usklađeno i s lakoćom, pozivam te da se prijaviš na moj program 90 dana do rezultata. Saznaj više ovdje: Program 90 dana do rezultata