10 minuta vrijednih milijune: Kako postići veliki cilj?

10 minuta vrijednih milijune: Kako postići veliki cilj?

Kako postići veliki cilj? Prva pomisao kada postaviš veći cilj je. “Kako ću?”, a osjećaj koji te obuzme je preplavljenost, zar ne?

 

ŽELIM OSTVARITI VELIKI CILJ, ALI NE ZNAM KAKO

Normalno je da nemaš pojma kako postići nešto što se iz tvoje trenutne pozicije čini veliko. Baš zato što je jaz između onoga gdje si sada i gdje želiš biti velik, čini se potpuno nepoznato kako stići tamo.

Predaleko.

Predugo.

Ali nije tako.

Jaz ili odmak između tebe i ostvarenog cilja nije ni vremenski ni prostorni, već prvenstveno (pogađaš?) u tvom razmišljanju.

Na coachingu preispitujemo tvoje razmišljanje i time brže koračaš u nova područja razmišljanja, tamo gdje se susrećeš s puno novih ideja, misli, pogleda na stvari… Tamo su rješenja. Tamo dolaziš do odgovora na “kako”.

Ako izbjegavaš ciljeve, ovaj tekst je za tebe: Izbjegavate postavljanje ciljeva? Evo zašto to radite

MOGUĆE JE – NIJE STVAR VJEROVANJA

Kada dođeš do novih sfera razmišljanja, onda ti ne treba uvjerenje da je moguće postići taj veliki cilj. Ti već znaš da je mnoguće, zato što znaš kako ćeš do njega doći.

Imaš jasnoću pred sobom i ta jasnoća te nevjerojatno motivira da poduzmeš ono što treba poduzeti da stigneš tamo.

Jasan put prema cilju te motivira i daje energiju za akciju.

To često znači poduzimanje koraka i akcija koje do sada nisi poduzimao/la, koje su ti možda i nepoznate. I to je najljepši dio priče postizanja većeg cilja. Ti postaješ više.

Učiš, mijenjaš razmišljanje, stav, energiju i otkrivaš što sve zapravo možeš! Nema boljeg alata za samopouzdanje od toga!

VELIKI CILJ ZAHTIJEVA DRUGAČIJI PRISTUP

Oo što veliki cilj zahtijeva nije samo uobičajena akcija, niti puno akcije, već drugačiji pristup.

Što pod time mislim?

Veći cilj zahtijeva visok stupanj koncentracije i fokusa – u ključnim trenucima!

Ne možeš biti na vrhuncu koncentracije 24h dnevno, to ne može apsolutno nitko! Ali možeš 10 minuta!

Treba znati prepoznati ključnih 10 minuta kada ćeš od sebe zahtijevati besprijekoran fokus, prisutnost, i aktivirati sve svoje unutarnje resurse.

Koplja se lome u svega par minuta. To znaju vrhunski sportaši. Na natjecanjima često presudi tih ključnih desetak minuta.

Kada je posao u pitanju, ključnih 10 minuta je onda kada pregovaraš za veliki, možda milijunski posao. Kada dogovaraš uvjete.

U raspravi, ključnih 10 minuta je kada su obje strane iznijele ključne argumente (nema dalje).

U treningu, ključnih 10 minuta je kada trebaš “probiti led” i nastaviti kada te inercija vuče i teško je. I tako dalje.

Bitno je prepoznati tih ključnih 10 minuta. Ova tehnika se pokazala nevjerojatno učinkovitom svaki put kada sam radila s klijentima, pogotovo na velikim ciljevima.

10 MINUTA KOJI ČINE RAZLIKU

Sjećam se trenutaka kada sam išla na razgovore za posao. Svaki put kad bi se dotakli pregovora, ja bih se sjetila da je to onih “10 minuta” kada je vrijeme da budem najprisutija, najfokusiranija što mogu biti. I da najbolje ispregovaram uvjete i plaću. I tih je 10 minuta odigralo ulogu u tome koliko sam zarađivala godinama!

Kada su me ljudi pitali kako mi uspijeva naći dobro plaćen posao, rekla bih im ovo. Samo prepoznaj 10 minuta kada trebaš biti naj. To je sve.

Tada treba reći što želiš.

Tada treba iskoristiti sve što znaš, možeš i imaš.

Tada treba biti koncentriran i uravnotežen.

Tada treba biti na vrhuncu učinkovitosti. To je mindset pobjednika.

Prepoznaj tih 10 minuta. I nemogući ciljevi će postati itekako mogući.

Iskoristi ovu tehniku “10 minuta” i vidjet ćeš da će i taj veliki cilj biti itekako ostvariv.

Otvoren je upis na individualni program “90 dana do rezultata”. Ako želiš u sljedećih 90 dana postići rezultat koji ne uspijevaš sam, javi mi se na konzultacije na kojima ćemo se sve dogovoriti. Saznaj više ovdje: Program 90 dana do rezultata